## Friday, August 26, 2011

### 2 mark qns

1. 5 oranges and 4 pears cost \$3.10. 4 pears and 3 apples cost \$2.50. If an apple costs as much as an orange, how much does 1 apple cost?

2. Marilyn has a mass of 45.5 kg. She is 3.8 kg heavier than Nicole. What is their total mass ?
3. Find the maximum number of 4-cm cubes that can fill a box measuring 29 cm by 18 cm by 15 cm.
4. The cost of renting a car is \$70 per day. In addition, there is a 5% GST charge on the total rent. How much must Faizal pay if he rents a car for 2 weeks ?

5. The table shows the taxi charges:

 Taxi charges Amount First  2 km \$3.20 For every additional 100 m \$0.10
Mr Poh took a taxi to work. The taxi travelled a distance of 6.8 km. How much did he pay for the taxi fare?

#### 1 comment:

1. Q1. \$3.10-\$2.50=\$0.60
5-3=2
\$0.60÷2=\$0.30

Q2. 45.5 (45.5-3.8)=87.2
Q3. 29÷4=7r1
18÷4=4r2
15÷4=3r3
7×4×3=84
Q4. 2weeks=14days
\$70×14=\$980
(105÷100)×(\$980÷1)=\$1029
Q5. 6.8-2=4.8(\$3.20)
4.8km=4800m
4800÷100=48¢
=\$4.80
\$4.80 \$3.20=\$8